Naše vína
Zobrazen 28. – 36. z 145 výsledků
Better Half
Burgozone
Castra Rubra
Dragomir Winery
Minkov Brothers
Roxs Winery
Speciální
Starosel Winery
Vinivel LTD
Zagreus Winery
Bessa Valley
Damianitza Winery
Katarzyna Estate
Midalidare Estate
Wine Union
Bag in box
Destiláty
-
Vinivel Kaba Gayda Cabernet Sauvignon x Merlot x Rubin
99 KčVíno je kupáží odrůd Cabernet Sauvignon, Merlot a Rubín
Barva vína je rubínově červená s jasně fialovými odstíny. Vůní prostupuje aroma borůvek a malin,která přehází do chutě. V ústech je kulaté a měkké s přetrvávajícím dlouhým finálem. -
Bessa Valley Enira Rose 2018
199 KčVíno je, podobně jako ta nejlepší vína z Bessa Valley, cuvée odrůd Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon a Petit Verdot. Má krásnou, bledě růžovou barvu. Najdete v něm intenzivní vůni s květinovými a citrusovými akcenty. Dále pak svěží, dobře tvarovanou strukturu, dobrou rovnováhu kyselin a cukru s příjemnou dochutí.
-
Better Half Garage Wines Zmeevo Chardonnay
299 KčVíno má jiskřivou, nádherně zlatozelenou barvu s leskem. Aroma, s náznaky tropického ovoce, vanilky, dubového dřeva, másla a rozinek v rumu. Objemné a šťavnaté tělo s mírnou kořenitostí, velmi dlouhým a voňavým finálem. Víno s možností stárnutí v láhvi.
-
Castra Rubra Dominant Syrah x Cabernet Sauvignon
229 KčBarva je hluboce rubínová. Jemně sladká chlebová vůně je prvním dojmem v nose, následovaná kořením, rozinkami, černou čokoládou, černým rybízem a lesnímy plody. Měkké a zaoblené tělo se zralým, sametovým taninem, dlouhým, elegantním a šťavnatým povrchem.
Velmi atraktivní víno s dobrým potenciálem stárnutí, které je připraveno k pití. Vynikající shoda pro pokrmy z jemného masa: kuře, bažant, kachna, zajíc a vepřové maso. Může být také podáváno s některými zákusky s intenzivní kakaovou příchutí. -
Chateau Burgozone Pinot Noir
229 KčPinot Noir ze Chateau Burgozone je suché červené víno, jedné z nejstarších a nejcennějších odrůd, která byla popularizována v Burgundsku a našlo vhodné podnebí v severním Bulharsku podél řeky Dunaj. Víno je vyrobeno z ručně sebraných hroznů se sníženým výnosem a je výsledkem míchání různých klonů této odrůdy, což přispívá k jeho složitosti a hloubce. S jemnou vůní červeného, černého ovoce a koření lze toto elegantní víno kombinovat s tučnými rybami, drůbežím masem a vegetariánskými pokrmy. Může se podávat mírně podchlazené, aniž by se změnila jeho chuť.
-
Katarzyna Estate Mezzek Mavrud
169 KčTradiční bulharská, autochtononí odrůda ve střední řadě tohoto vinařství. Vino má sytě červenou s lehce nafialovělým nádechem. Jeho koncentrované aroma lesních plodů, koření a vanilky doplňuje dlouhá dochuť. Díky sladkým taninům může působit sladkým dojmem, je ale suché.
-
Midalidare Estate 42/25 Syrah x Cabernet Sauvignon
199 KčVíno má rubínově červenou barvu se světle fialovými odstíny. Vůně je intenzivní, ovocná, s tóny třešní, ostružin a borůvek, vylepšená jamovými tóny, čokoládou, kořením a kouřovým dubem. 42/25 Syrah & Cabernet Sauvignon je komplexní a vyvážené ovocné víno se středním tělem a jemnými tříslovinami. Mírně kořeněné a šťavnaté v ústech se střední dochutí a jamovou dochutí.
Svěží ovocná směs, vhodná pro každou příležitost a různé druhy pokrmů. Ideální kombinace pro libové bílé a červené maso, uzeniny a klobásy, měkké až středně tvrdé sýry, zeleninu a italskou kuchyni. 42/25 Syrah & Cabernet Sauvignon se skvěle hodí k grilovanému masu (vepřové, kuřecí, jehněčí, králičí) s grilovanou zeleninou a omáčkou ze sušených rajčat s česnekem, pečená fazolová nebo rýžová jídla s cuketou a rajčaty, musaka (masová nebo vegetariánská), zejména s lilkem, pizza, lasagne a těstoviny se sýrem nebo lehkým masem.
Proces výroby
Sklizeň 42/25 Syrah & Cabernet Sauvignon se koná brzy ráno, ve druhé polovině října. Hrozny jsou ručně sbírány a převáženy v krabicích o hmotnosti 10–12 kg. Po 24hodinovém ochlazení jsou hrozny pečlivě ručně tříděny. Nejprve se roztřídí celé klastry a po destemování se provede druhé třídění hroznů. Jemný výběr hroznů je gravitací posílán do nerezových fermentorů, jejichž tvar připomíná otevřenou dřevěnou vanu, speciálně navrženou společností Midalidare. Tam při kontrolované teplotě probíhá namáčení za studena, aby se ze slupky získala maximální barvicí látka a ovocná chuť. Jemné zahřátí předchází před zavedení kvasinek a posléze pomalé fermentace při kontrolované teplotě. Probíhá následná macerace. Poté se víno vypustí z fermentoru a část směsi se přivede ke stárnutí do 2 až 3 letých, 225 litrových sudů z francouzského dubu (barrique). Malolaktická fermentace probíhá za řízené teploty. 42/25 Syrah & Cabernet Sauvignon částečně stárne minimálně 10 měsíců. Hrubá filtrace, míchání a plnění do lahví dokončují proces. -
Minkov Brothers Tri Cycle Cabernet Sauvignon x Cabernet Franc x Merlot
149 KčVíno má hlubokou rubínovou barvu. V aroma převláda džem z černých bobulí s kombinací světlých odstínu ušlechtilého dubového sudu. V chuti je víno vyvážené s jemnou ovocnou dochutí. Víno se hodí k pokrmům z červeného mletého masa ale i k divoké pernaté zvěři.
-
Roxs Winery Dandelion Marcelan
390 KčKrásná velmi intenzivní fialová barva s fialovými odstíny. Hluboký nos se zemskými tóny, akcentem inkoustu a třešňového džemu. Tělo je mohutné a atraktivní se sladkými vanilkovými tóny v závěru. Nutno vyzkoušet!