Merlot
Zobrazeno 19. – 27. z 58 výsledků
-
Orbelus Prima Special Selection 2013
399,00 KčObjednat vínoOrbelus Prima Special Selection je prémiové bulharské cuvée vytvořené z odrůd Cabernet Sauvignon, Merlot, Melnik 55 a Petit Verdot.
Víno se pyšní sytě rubínovou barvou a komplexní aromatikou, ve které se snoubí tóny višňového likéru, konfitovaného ovoce, lékořice, vanilky a hořké čokolády.
V chuti je bohaté, sametové, s jemnými tříslovinami a dlouhým kořenitým závěrem.
Zrálo 15 měsíců ve francouzských barikových sudech, což mu dodalo noblesu a harmonii.Skvěle se hodí k hovězím steakům, zvěřině, jehněčímu masu nebo výrazným sýrům.
Díky své struktuře má i archivační potenciál až 20 let, takže potěší každého sběratele vín.Podávejte při 17–18 °C, ideálně dekantované 30 minut před servírováním.
-
Chateau Burgozone Fort Mersy Merlot x Syrah 2022
189,00 KčObjednat vínoMersy z řady Fort je cuveé odrůd Merlot a Syrah, ručně sbíraná, s nízkými výnosy, z vinic podél Dunaje, nedaleko města Oriachovo.
Syrah je páteří vína s vůní černého ovoce a pepře, zatímco Merlot ji zjemňuje a prohlubuje. Skvěle se hodí ke kořeněným pokrmům i ke grilovaným masům a sýrům. -
Domaine Bessa Valley Enira 2019
259,00 KčObjednat vínoDomaine Bessa Valley Enira je ikonické bulharské červené cuvée s hlubokou granátovou barvou,
intenzivní aromatikou švestek, třešní, lesních plodů, vanilky a mléčné čokolády.
Chuť je plná, kulatá a dokonale vyvážená, s hedvábnými taniny a dlouhým elegantním závěrem.Víno zrálo až 36 měsíců ve francouzském dubu, což mu dodává noblesu, hloubku a mimořádnou strukturu.
Ideální ke zvěřině, hovězím steakům, pečenému masu či vyzrálým sýrům.Teplota podávání: 16–18 °C
-
Domaine Boyar Quantum Mavrud x Merlot 2023
169,00 KčObjednat vínoDomaine Boyar Quantum Mavrud x Merlot je intenzivní rubínové bulharské víno s vůní černých třešní, koření, skořice a karamelu.
V chuti nabízí plné tělo, krásnou strukturu, harmonicky integrovaný francouzský dub a dlouhou, výraznou dochuť.Víno zrálo 4 měsíce ve francouzských barrique sudech (225 l), což mu dodalo eleganci, hloubku a jemnou vanilkově-karamelovou linku.
Párování: červené maso, zvěřina, těstoviny, pizza, pečené pokrmy, bažant, kachna, křepelka.
Teplota podávání: 15–16 °C -
Katarzyna Estate Cheval Merlot 2023
199,00 KčObjednat vínoKatarzyna Estate Cheval Merlot je elegantní červené víno, které spojuje jemnost a sílu bulharského terroiru.
Má rubínovou barvu, vůni červeného a černého ovoce s dotekem francouzského dubu a plnou, harmonickou chuť.
Skvěle se hodí k pečenému masu, těstovinám, rizotu a středně vyzrálým sýrům.
Podávejte při teplotě 18–20 °C. -
Starosel Winery Terroir 2022
309,00 KčObjednat vínoStarosel Terroir je sofistikované červené bulharské víno typu cuvée, spojující Cabernet Sauvignon a Merlot.
Má hlubokou granátově červenou barvu, vůni červeného ovoce, čokolády, vanilky a koření a harmonickou chuť s dlouhým dozvukem.
Skvěle se hodí k jehněčímu, pečenému masu, zvěřině a zralým sýrům.Podávejte při 18–20 °C.
-
Villa Yambol Kabile Cabernet Sauvignon x Merlot 2020
350,00 KčObjednat vínoElegantní bulharské červené víno z řady Kabile,
které spojuje sílu odrůdy Cabernet Sauvignon a jemnost Merlotu.
Má sytě rubínovou barvu, vůni černého ovoce, čokolády a skořice.
Chuť je plná, sametová, s harmonickou strukturou a dlouhým, aromatickým závěrem.
Skvěle doplňuje barbecue, zvěřinu, králíka, vepřové maso i zrající sýry.Podávejte při teplotě 16–18 °C.
-
Yamantievs Merlot Grand Reserve 2021
329,00 KčVyprodánoElegantní bulharské červené víno z vinařství Yamantievs, vyrobené ze 100% odrůdy Merlot.
Má intenzivní rubínovou barvu, vůni švestkového džemu, třešní a pepře, chuť plnou, harmonickou a sametově hladkou.Zrálo 8–12 měsíců ve francouzských dubových sudech.
Skvělé k hovězímu masu, zvěřině a ušlechtilým sýrům.
Archivační potenciál je až 8 let.
-
Starosel Winery Merlot OAK barrique 2020
409,00 KčObjednat vínoStarosel Winery Merlot OAK Barrique je prémiové bulharské červené suché víno, které zraje 8 měsíců ve francouzských dubových sudech.
Vyznačuje se hlubokou barvou, vůní třešní, malin a vanilky a sametovou chutí s dlouhým, hřejivým závěrem.
Ideální k hovězímu carpacciu, grilovaným masům a zralým sýrům.Podávejte při teplotě 18–20 °C