Midalidare Estate
Zobrazuji všech 9 výsledků
-
Midalidare Estate 42/25 Sauvignon Blanc 2019
209 KčVíno má brilantně čistou, slámově žlutá barva. 42/25 Sauvignon Blanc odhaluje nádhernou vůni čerstvě posečené trávy, zeleného jablka a šťavnatého citronu, elegantně obklopenou bezovým květem a náznaky čerstvé kopřivy. V ústech je svěží, bylinkově ovocné, s jemnými tóny černého bezu, citrusů a zeleného jablka. Víno s lehkým tělem, vynikající rovnováhou, střednědobým závěrem a minerální dochutí. Hodí se jako aperitiv. Skvělé k drůbeži, rybám, mořským plodům, zelenině a kořeněným jídlům. Velice se hodí k asijské kuchyní a sushi, hrachové polévce a pokrmy zdobené hráškovým pyré, zeleninové masové kuličky s mléčnou omáčkou, čerstvé zelené saláty; rybí předkrmy, těstoviny s pestem a zeleninou, chřestové pokrmy, jarní závitky nebo pikantní pečivo.
Postup výroby
Sklizeň 42/25 Sauvignon Blanc se koná brzy ráno, v první polovině září. Hrozny jsou ručně sklízeny po etapách ze tří pozemků a jsou přepraveny v krabicích o hmotnosti 10–12 kg. Po okamžitém ochlazení jsou hrozny pečlivě ručně tříděny. Nejjemnější výběr hroznů Sauvignon Blanc se posílá gravitací na jemné lisování. Probíhá studené namáčení, aby vůně ze slupky mohla proniknout do hroznové šťávy. Hrozny jsou poté jemně lisované do nerezových nádrží. po několika dení čeření a čištění přichází na řadu zavedení kvasinek a pomalá fermentace při kontrolované teplotě. Po ukončení kvašení se víno ochladí a udržuje se na kalích po určitou dobu. Filtrace a plnění do lahví završují proces výroby vína. -
Sleva
Midalidare Estate 42/25 Chardonnay x Viognier x Sauvignon Blanc 2019
179 KčČistá světle žlutá barva s jemnými měděnými odstíny. 42/25 Chardonnay, Viognier a Sauvignon Blanc odhaluje nádhernou vůni žlutého jablka, zralé hrušky, šťavnatého citronu a červeného grapefruitu, kterou umocňují svěží květinové tóny bílých květů a elegantní vanilkový tón jako výsledek dubového kvašení. V ústech je víno lehké, svěží a minerální, dokonale vyvážené s výraznou chutí zralého ovoce, broskvového květu a dubových tónů. Minerální, středně dlouhotrvající závěr končí v olejově citrusové dochuti.
Skvělé jako aperitiv nebo v kombinaci s drůbeží, rybou, mořskými plody, zeleninou. Skvěle se hodí k rybímu rizotu nebo rýži s lehkou smetanovou omáčkou. Pizza a těstoviny s kuřecím masem a zeleninou, grilované kuře se zeleninou, grilované ryby, zejména mastné ryby, jako jsou sardinky a makrely. K čerstvému salátu nebo zeleninovému pyré, saláty s kuřecím masem, rybami, šunkou nebo k sýrům.Postup výroby
Sklizeň 42/25 Chardonnay & Viognier & Sauvignon Blanc se koná brzy ráno. Začíná to začátkem září Chardonnay. Sauvignon Blanc následuje v polovině září a ve druhé polovině září s Viognierem. Hrozny jsou ručně sbírány a převážený v krabicích o hmotnosti 10–12 kg.Sklizené hrozny jsou okamžitě přepravovány a chlazeny v chladničce po dobu 24 hodin. Při zpracování Chardonnay, který se na vinici třídí, se lisují celé trsy.
Viognier a Sauvignon Blanc procházejí manuálním tříděním ve dvou fázích: nejdříve se roztřídí celé klastry a po destemování se provede druhé třídění hroznů. Po vylisování prochází Viognier a Sauvignon Blanc studeným máčením, aby vůně ze slupky mohla proniknout do hroznové šťávy. Hrozny jsou pak jemně lisované do nerezových nádrží. Před přidáním kvasinek předchází několika dení vyjasňování vína. Chardonnay vstupuje přímo k fermentaci, aniž by byl v kontaktu se slupkou. Fermentace se provádí při řízené teplotě v sudech z nerezové oceli pro Chardonnay a Viognier a v dubových sudech pro Sauvignon Blanc. Po fermentaci všechny tři odrůdy leží na kalích. Viognier po dobu 1 měsíce, Chardonnay po dobu 5 měsíců a Sauvignon Blanc po dobu 6 měsíců. Proces končí oddělením vína od kalů. Filtrace, vyjasnění, smíchání a plnění do lahví dokončují proces. -
Sleva
Midalidare Estate 42/25 Syrah x Cabernet Sauvignon 2019
179 KčVíno má rubínově červenou barvu se světle fialovými odstíny. Vůně je intenzivní, ovocná, s tóny třešní, ostružin a borůvek, vylepšená jamovými tóny, čokoládou, kořením a kouřovým dubem. 42/25 Syrah & Cabernet Sauvignon je komplexní a vyvážené ovocné víno se středním tělem a jemnými tříslovinami. Mírně kořeněné a šťavnaté v ústech se střední dochutí a jamovou dochutí.
Svěží ovocná směs, vhodná pro každou příležitost a různé druhy pokrmů. Ideální kombinace pro libové bílé a červené maso, uzeniny a klobásy, měkké až středně tvrdé sýry, zeleninu a italskou kuchyni. 42/25 Syrah & Cabernet Sauvignon se skvěle hodí k grilovanému masu (vepřové, kuřecí, jehněčí, králičí) s grilovanou zeleninou a omáčkou ze sušených rajčat s česnekem, pečená fazolová nebo rýžová jídla s cuketou a rajčaty, musaka (masová nebo vegetariánská), zejména s lilkem, pizza, lasagne a těstoviny se sýrem nebo lehkým masem.
Proces výroby
Sklizeň 42/25 Syrah & Cabernet Sauvignon se koná brzy ráno, ve druhé polovině října. Hrozny jsou ručně sbírány a převáženy v krabicích o hmotnosti 10–12 kg. Po 24hodinovém ochlazení jsou hrozny pečlivě ručně tříděny. Nejprve se roztřídí celé klastry a po destemování se provede druhé třídění hroznů. Jemný výběr hroznů je gravitací posílán do nerezových fermentorů, jejichž tvar připomíná otevřenou dřevěnou vanu, speciálně navrženou společností Midalidare. Tam při kontrolované teplotě probíhá namáčení za studena, aby se ze slupky získala maximální barvicí látka a ovocná chuť. Jemné zahřátí předchází před zavedení kvasinek a posléze pomalé fermentace při kontrolované teplotě. Probíhá následná macerace. Poté se víno vypustí z fermentoru a část směsi se přivede ke stárnutí do 2 až 3 letých, 225 litrových sudů z francouzského dubu (barrique). Malolaktická fermentace probíhá za řízené teploty. 42/25 Syrah & Cabernet Sauvignon částečně stárne minimálně 10 měsíců. Hrubá filtrace, míchání a plnění do lahví dokončují proces. -
Sleva
Midalidare Estate Carpe Diem White 2019
199 KčVíno je cuveé odrůd Sauvignon Blanc, Chardonnay a Semillon. Má jasnou, žlutozelenou barvu. Svůdné tóny sladké limetky, grapefruitu a čerstvě posekané trávy. Vícevrstvá struktůra. Carpe Diem White má vynikající rovnováhu s převládající citronovou chutí, bylinnými nuancemi a minerálními podtóny. Skvělé se hodí jako aperitiv nebo ve spojení s rybami, drůbežímu masu či k poloměkkým sýrům. Perfektní je pro sýr Havarti, Pad Thai Chicken a Kuřecí Fajitas.
-
Midalidare Estate Carpe Diem Red 2020
269 KčVíno má sytou rubínovou barvu. A jak napovídá název Carpe Diem s tímto vínem si opravdu užijete den. O velice zajimavou chuť a vůni se postará kupáž odrůd Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec a Syrah. Aroma je plné zralých třešní,lesních plodů, rybízu s jemným kouřovím koncem. V chuti je plné s jemnými taniny a krásnou ovocnou chutí, které přechází do velice dlouhého finále. Prostě ´´Carpe Diem´´
-
Midalidare Estate Silver Angel 2020
289 KčStříbrný Anděl září ve slámově žluté barvě s jemnými nazelenalými tóny. Intenzivní bylinkový Sauvignon Blanc s tóny zeleného koření – medový česnek, kopřiva, čerstvě posekaná tráva, vylepšená citrusovou vůní citronu, limetky a marakuji (mučenky). Svěží, křupavé víno se střední strukturou a vynikající rovnováhou mezi kyselinami a tělem. V patře dominují citrusové a bylinné tóny, závěr je dlouhý a chladný s trvalou a nezapomenutelnou dochutí. Víno je skvělou volbou pro grilované ryby, zejména tučné ryby, jako jsou sardinky a makrely. Řecká a mexická jídla a další pokrmy čerstvé chuti s avokádem, rajčaty, zelenou cibulkou, olivami.
-
Midalidare Estate Merlot x Cabernet Franc 2020
339 KčVíno má intenzivní, tmavě rubínovou barvu se světle červenými odlesky. Atraktivní, kořeněná a ovocná vůně s výraznou kořeněnou nuancí, jemným dubovým tónem a vůní zralých třešní, švestek, moruší, borůvek a rozinek. Je elegantní, plné a dokonale vyvážené v ústech, s dobře integrovanými taniny. V chuti osvěžující po zralých bobulí, rozinek a aromatického koření. Midalidare Merlot x Cabernet Franc odhaluje velmi dlouhý, kořeněný závěr a nezapomenutelnou ovocnou dochuť.
Velmi se hodí k pečenému červenému masu hovězí, jehněčí, vepřové, kachní a drůbeží. K pokrmům krůta na brusinkách, těstoviny s pečenou zeleninou, ke kozímu sýru, camembert, feta.Proces výroby
Sklizeň probíhá brzy ráno. Ručně sklizené hrozny se plní do ošatek o hmotnosti 10–12 kg. Po 24hodinovém ochlazení jsou hrozny pečlivě ručně tříděny. Nejprve se roztřídí celé klastry a po destemování se provede druhé třídění hroznů. Jemný výběr hroznů vstupuje do gravitačních nerezových fermentorů, jejichž tvar připomíná otevřenou dřevěnou vanu, speciálně navrženou společností Midalidare. Tam při kontrolované teplotě probíhá namáčení za studena po dobu 10–20 dnů, aby se ze slupky získalo maximum barvicí látky a ovocné chuti.
Jemné zahřátí předcházelo zavedení kvasinek a pomalá fermentace po dobu 15-25 dnů při kontrolované teplotě. Probíhá následná macerace. Poté se víno vypustí z fermentoru a přivede se ke stárnutí do 225 litrových sudů z francouzského dubu (barrique). Malolaktická fermentace probíhá za řízené teploty. Vino Midalidare Merlot x Cabernet Franc, stárne po dobu 10 až 12 měsíců. Hrubá filtrace, míchání a plnění do lahví dokončí proces.
-
Midalidare Estate Cabernet Sauvignon x Petit Verdot 2020
339 KčVíno má hlubokou, zářivou, tmavě rubínová barvu. Intenzivní, kořeněná vůně s tóny černého a zeleného pepře, obklopena brněním ovocných vůní brusinek, angreštu, zelené kávy, červených třešní a jemného tónu eukalyptu. Midalidare Cabernet Sauvignon & Petit Verdot je silné, velmi kořeněné plné víno se silnými tříslovinami. V chuti dominují zralé bobule a elegantní dub. Závěr je kořeněný s dlouhou svěží dochutí.
Skvěle se hodí k červenému masu a divočině, grilovanému masu se zeleninou, dušenému hovězí, pečenému jehněčímu roštu, dobře vyzrálý sýrům (jako Stilton).Postup výroby
Sklizeň probíhá brzy ráno. Ručně sklizené hrozny se plní do ošatek o hmotnosti 10–12 kg. Po 24hodinovém ochlazení jsou hrozny pečlivě ručně tříděny. Nejprve se roztřídí celé klastry a po destemování se provede druhé třídění hroznů. Jemný výběr hroznů vstupuje do gravitačních nerezových fermentorů, jejichž tvar připomíná otevřenou dřevěnou vanu, speciálně navrženou společností Midalidare. Tam při kontrolované teplotě probíhá namáčení za studena po dobu 10–20 dnů, aby se ze slupky získalo maximum barvicí látky a ovocné chuti.
Jemné zahřátí předcházelo zavedení kvasinek a pomalá fermentace po dobu 15-25 dnů při kontrolované teplotě. Probíhá následná macerace. Poté se víno vypustí z fermentoru a přivede se ke stárnutí do 225 litrových sudů z francouzského dubu (barrique). Malolaktická fermentace probíhá za řízené teploty. Vino Midalidare Cabernet Sauvignon x Petit Verdot stárne po dobu 10 až 12 měsíců. Hrubá filtrace, míchání a plnění do lahví dokončí proces. -
Midalidare Estate Carpe Diem Red Magnum 2019
849 KčOblíbené víno syté rubínové barvy v láhví 1,5l, která nabízí zcelá jiné chuťové vjemy než klasická sedmička a to tím že proces zrání v láhvi probíhá jínak ve větším objemu.
Jak napovídá název Carpe Diem s tímto vínem si opravdu užijete den. O velice zajimavou chuť a vůni se postará kupáž odrůd Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec a Syrah. Aroma je plné zralých třešní,lesních plodů, rybízu s jemným kouřovím koncem. V chuti je plné s jemnými taniny a krásnou ovocnou chutí, které přechází do velice dlouhého finále. Prostě ´´Carpe Diem´´. Vino se perfektně hodí ke grilovanému masu. Steak s brambory nebo k hovězímu guláši.Proces výroby
Sklizeň probíhá brzy ráno. Ručně sklizené hrozny se plní do ošatek o hmotnosti 10–12 kg. Po 24hodinovém ochlazení jsou hrozny pečlivě ručně tříděny. Nejprve se roztřídí celé klastry a po destemování se provede druhé třídění hroznů. Jemný výběr hroznů vstupuje do gravitačních nerezových fermentorů, jejichž tvar připomíná otevřenou dřevěnou vanu, speciálně navrženou společností Midalidare. Tam při kontrolované teplotě probíhá namáčení za studena po dobu 10–20 dnů, aby se ze slupky získalo maximum barvicí látky a ovocné chuti.
Jemné zahřátí předcházelo zavedení kvasinek a pomalá fermentace po dobu 15-25 dnů při kontrolované teplotě. Probíhá následná macerace. Poté se víno vypustí z fermentoru a přivede se ke stárnutí do 225 litrových sudů z francouzského dubu (barrique). Malolaktická fermentace probíhá za řízené teploty. Vino Carpe Diem Red, stárne po dobu 6 až 10 měsíců. Hrubá filtrace, míchání a plnění do lahví dokončí proces.