Cabernet Sauvignon
Zobrazen 1. – 9. z 11 výsledků
-
Midalidare Estate 42/25 Syrah x Cabernet Sauvignon 2019
199 KčVíno má rubínově červenou barvu se světle fialovými odstíny. Vůně je intenzivní, ovocná, s tóny třešní, ostružin a borůvek, vylepšená jamovými tóny, čokoládou, kořením a kouřovým dubem. 42/25 Syrah & Cabernet Sauvignon je komplexní a vyvážené ovocné víno se středním tělem a jemnými tříslovinami. Mírně kořeněné a šťavnaté v ústech se střední dochutí a jamovou dochutí.
Svěží ovocná směs, vhodná pro každou příležitost a různé druhy pokrmů. Ideální kombinace pro libové bílé a červené maso, uzeniny a klobásy, měkké až středně tvrdé sýry, zeleninu a italskou kuchyni. 42/25 Syrah & Cabernet Sauvignon se skvěle hodí k grilovanému masu (vepřové, kuřecí, jehněčí, králičí) s grilovanou zeleninou a omáčkou ze sušených rajčat s česnekem, pečená fazolová nebo rýžová jídla s cuketou a rajčaty, musaka (masová nebo vegetariánská), zejména s lilkem, pizza, lasagne a těstoviny se sýrem nebo lehkým masem.
Proces výroby
Sklizeň 42/25 Syrah & Cabernet Sauvignon se koná brzy ráno, ve druhé polovině října. Hrozny jsou ručně sbírány a převáženy v krabicích o hmotnosti 10–12 kg. Po 24hodinovém ochlazení jsou hrozny pečlivě ručně tříděny. Nejprve se roztřídí celé klastry a po destemování se provede druhé třídění hroznů. Jemný výběr hroznů je gravitací posílán do nerezových fermentorů, jejichž tvar připomíná otevřenou dřevěnou vanu, speciálně navrženou společností Midalidare. Tam při kontrolované teplotě probíhá namáčení za studena, aby se ze slupky získala maximální barvicí látka a ovocná chuť. Jemné zahřátí předchází před zavedení kvasinek a posléze pomalé fermentace při kontrolované teplotě. Probíhá následná macerace. Poté se víno vypustí z fermentoru a část směsi se přivede ke stárnutí do 2 až 3 letých, 225 litrových sudů z francouzského dubu (barrique). Malolaktická fermentace probíhá za řízené teploty. 42/25 Syrah & Cabernet Sauvignon částečně stárne minimálně 10 měsíců. Hrubá filtrace, míchání a plnění do lahví dokončují proces. -
Chateau Burgozone 2 Cabs 2018
229 Kč2 Cabs ze Chateau Burgozone je úspěšná kombinace mezi otcem Cabernet Franc s ovocným a bylinným charakterem a silnou strukturou jeho syna Cabernet Sauvignon. 2 Cabs z Burgozone je elegantní a silné víno vyrobené z ručně sebraných a tříděných hroznů s omezeným výnosem z vlastních vinic na břehu Dunaje. Elegantní vůně černého ovoce, bylin a koření. 2 Cabs dokonale doplní váš gril, vařené maso, vegetariánská jídla a sýr.
-
Minkov Brothers BiCycle Cabernet Sauvignon x Merlot x Cabernet Franc x Syrah 2017
149 KčVíno má krásně sytou rubínovou barvu. Ve vůni dominují černé bobule, příjemně kombinované se světlými odstíny francouzského dubu. V chuti je vyvážené a dobře uhlazené s dlouhým závěrem.
Velice se hodí k pokrmům s kvalitního červeného masa, mletého masa s aromatickým kořením či zvěřině na grilu. -
Chateau Burgozone Esperanto 2017
229 KčEsperanto ze Chateau Burgozone. Tato atraktivní směs s sebou přináší historii, profesionalitu a nejlepší hrozny z Burgozone. Název je odvozen od ostrova Esperanto na Dunaji, který leží naproti sklepu Burgozone. Tato směs odráží jazyk esperanta jako ambiciózní mezinárodní konstrukci mezinárodních odrůd a symbolickou původní odrůdu pro severní Bulharsko – Gamzu. Ve směsi je páteří vína Cabernet Sauvignon, Gamza dává černé ovoce a koření a Syrah dodává pepřovou notu. Víno si již získalo srdce vinařských profesionálů, kteří jej poctili dvěma zlatými medailemi z nejprestižnějších mezinárodních vinařských soutěží – Concourse Mondial v Bruselu a Feminalise v Paříži. Elegantní a jemné Esperanto se vyznačuje vůní černého ovoce, koření a bílého pepře. Ideální je ke grilovanému masu, kachně a také doplní vaše sofistikovaná vegetariánská jídla.
-
Midalidare Estate Carpe Diem Red 2019
229 KčVíno má sytou rubínovou barvu. A jak napovídá název Carpe Diem s tímto vínem si opravdu užijete den. O velice zajimavou chuť a vůni se postará kupáž odrůd Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec a Syrah. Aroma je plné zralých třešní,lesních plodů, rybízu s jemným kouřovím koncem. V chuti je plné s jemnými taniny a krásnou ovocnou chutí, které přechází do velice dlouhého finále. Prostě ´´Carpe Diem´´
-
Minkov Brothers Cuveé 2017
329 KčVíno má nasycenou fialovou bravu. Skvělé cuveé odrůd: Cabernet Sauvignon, Merlot a Syrah. Ve vůni je intenzivní a bohaté. Dominují zralé černé plody, šťavnaté třešně, máta, koření a tmavá čokoláda. V chuti je vyvážené a šťavnaté. S dobrou struktůrou a dlouhou dochutí po zralém ovoci a tóny koření. Vino má potenciál stárnutí od 5 do 10let.
Velice se hodí k aromatickým hlavním jídlům z červeného masa, vinné omáčky a lesní houby, grilované maso se zeleninou, malá zvěřina s aromatickým kořením, jehněčí pokrmy, zralé ovčí sýry.Ocenění:
Zlatá medaile, Decanter World Wine Awards 2018
Stříbrná medaile, Concours Mondial de Bruxelles 2018
Bronzová medaile, Mezinárodní soutěž Wine & Spirit Competition 2018
Bronzová medaile, International Wine Challenge 2018 -
Minkov Brothers Cabernet Sauvignon 2017
329 KčVíno má krásně nasycenou fialovou barvu. Ve vůni je intenzivní a bohaté, s nuancemi černých bobulí, čokolády, toastových tónů, karamelových tónů, půdních tónů a koření. V chuti je husté a kulaté, s pocitem šťavnatosti, měkké, svěžesti s hladkých tříslovinami. V dlouhém závěru převládá čokoláda a zralé bobule. Víno má potenciál stárnutí od 5 do 10let.
Velice se hodí k aromatickým kořeněným masům, dušené červené maso s vinnou omáčkou a lesními houbami, grilovaná zvěřinové maso se zeleninou, měkké aromatické sýry.Ocenění:
Zlatá medaile 95bodů, Decanter World Wine Awards 2019
Dvojitá Zlatá medaile, Wine and Spirits Whollewsalers of America 2018
Stříbrná medaile, Concours Mondial de Bruxelles 2019
Stříbrná medaile, International Wine Challenge 2018
Bronzová medaile, International Wine and Spirit Competition 2018 -
Collection Chateau Burgozone Philippe 2017
399 KčCollection Philippe je kombinací tří nejznámějších a nejušlechtilejších odrůd červeného vína, kde Cabernet Sauvignon dodává strukturu, Merlot – měkkost a Syrah – nádech kořenitosti. Toto víno je vyrobeno z výběru nejlepších parcel s ručně sbíranými hrozny s omezeným výnosem. Složité a elegantní víno se vyznačuje vůní černého, červeného ovoce a kořeněnými tóny. Hluboká a dlouhá dochuť pochází ze stárnutí dubu a stárnutí v láhvi. K vínu se hodit jehněčí, biftek, grilované vepřové maso a vegetariánská jídla. Tato Limitovaná edice je o objemu 2713 láhví.
-
Midalidare Estate Cabernet Sauvignon x Petit Verdot 2018
299 KčVíno má hlubokou, zářivou, tmavě rubínová barvu. Intenzivní, kořeněná vůně s tóny černého a zeleného pepře, obklopena brněním ovocných vůní brusinek, angreštu, zelené kávy, červených třešní a jemného tónu eukalyptu. Midalidare Cabernet Sauvignon & Petit Verdot je silné, velmi kořeněné plné víno se silnými tříslovinami. V chuti dominují zralé bobule a elegantní dub. Závěr je kořeněný s dlouhou svěží dochutí.
Skvěle se hodí k červenému masu a divočině, grilovanému masu se zeleninou, dušenému hovězí, pečenému jehněčímu roštu, dobře vyzrálý sýrům (jako Stilton).Postup výroby
Sklizeň probíhá brzy ráno. Ručně sklizené hrozny se plní do ošatek o hmotnosti 10–12 kg. Po 24hodinovém ochlazení jsou hrozny pečlivě ručně tříděny. Nejprve se roztřídí celé klastry a po destemování se provede druhé třídění hroznů. Jemný výběr hroznů vstupuje do gravitačních nerezových fermentorů, jejichž tvar připomíná otevřenou dřevěnou vanu, speciálně navrženou společností Midalidare. Tam při kontrolované teplotě probíhá namáčení za studena po dobu 10–20 dnů, aby se ze slupky získalo maximum barvicí látky a ovocné chuti.
Jemné zahřátí předcházelo zavedení kvasinek a pomalá fermentace po dobu 15-25 dnů při kontrolované teplotě. Probíhá následná macerace. Poté se víno vypustí z fermentoru a přivede se ke stárnutí do 225 litrových sudů z francouzského dubu (barrique). Malolaktická fermentace probíhá za řízené teploty. Vino Midalidare Cabernet Sauvignon x Petit Verdot stárne po dobu 10 až 12 měsíců. Hrubá filtrace, míchání a plnění do lahví dokončí proces.